2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 230 g jemného tvarohu
- 60 g polohrubé mouky
- 50 g ovesných vloček
- 1 vejce
- 6-8 ks meruněk (dle jejich velikosti)
- Špetka soli
SUROVINY K PODÁVÁNÍ
- Tvaroh na strouhání nebo tvaroh hrudkovitý
- Máslo
- Moučkový cukr
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Z jemného tvarohu, vejce, mouky, ovesných vloček a soli připravíme těsto. Suroviny smícháme v míse nebo na vále, přikryjeme a necháme 15 minut odležet.
- 2Meruňky omyjeme, rozpůlíme a odstraníme pecku.
- 3Těsto rozdělíme na 6 nebo 8 stejných dílů. Z každého uděláme placku, kterou obalíme meruňku. Spoje těsta důkladně zamáčkneme, aby se při vaření neotevřely. Během tvarování knedlíků můžeme vál a ruce lehce posypat moukou, aby se těsto nelepilo.
- 4Do širšího hrnce nalijeme vodu, tak aby měla hladinu alespoň 10 cm ode dna. Dáme vařit. Jakmile voda začne vřít, stáhneme žár na polovinu, vložíme knedlíky a vaříme 7-10 minut. Jakmile jsou uvařené, opatrně je vytáhneme z vody a necháme okapat.
- 5Podáváme posypané tvarohem, dle chuti moučkovým cukrem a polité rozpuštěným máslem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!