Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 230 g jemného tvarohu
  • 60 g polohrubé mouky
  • 50 g ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 6-8 ks meruněk (dle jejich velikosti)
  • Špetka soli

SUROVINY K PODÁVÁNÍ

  • Tvaroh na strouhání nebo tvaroh hrudkovitý
  • Máslo
  • Moučkový cukr

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Z jemného tvarohu, vejce, mouky, ovesných vloček a soli připravíme těsto. Suroviny smícháme v míse nebo na vále, přikryjeme a necháme 15 minut odležet.
  • 2Meruňky omyjeme, rozpůlíme a odstraníme pecku.
  • 3Těsto rozdělíme na 6 nebo 8 stejných dílů. Z každého uděláme placku, kterou obalíme meruňku. Spoje těsta důkladně zamáčkneme, aby se při vaření neotevřely. Během tvarování knedlíků můžeme vál a ruce lehce posypat moukou, aby se těsto nelepilo.
  • 4Do širšího hrnce nalijeme vodu, tak aby měla hladinu alespoň 10 cm ode dna. Dáme vařit. Jakmile voda začne vřít, stáhneme žár na polovinu, vložíme knedlíky a vaříme 7-10 minut. Jakmile jsou uvařené, opatrně je vytáhneme z vody a necháme okapat.
  • 5Podáváme posypané tvarohem, dle chuti moučkovým cukrem a polité rozpuštěným máslem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

SUROVINY K PODÁVÁNÍ