Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g cherry rajčátek
  • 200 g čerstvé brokolice
  • 100 g eidamu (30 % tuku v sušině)
  • 8 vajec velikosti M
  • 200 ml polotučného mléka
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY K TIPU

  • Pažitka

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve začněte předehřívat troubu na 185⁠–⁠190 °C, nachystejte si pánev o průměru alespoň 27 cm vhodnou do trouby a vymažte ji 1 lžící olivového oleje.
  • 2Cherry rajčátka omyjte a nakrájejte na poloviny, brokolici omyjte a oberte na malé růžičky a eidam nastrouhejte najemno. Poté si připravte větší mísu, vyklepněte do ní 8 vajec, přidejte mléko, nastrouhaný eidam, růžičky brokolice, rozpůlená cherry rajčátka, sůl a pepř a pořádně promíchejte.
  • 3Vzniklou vaječnou směs nalijte do vymazané pánve, pánev vložte do trouby a pečte 40⁠–⁠45 minut při 185⁠–⁠190 °C.
  • 4Po upečení frittatu vyjměte z trouby, rozdělte ji na 4 porce a podávejte.

TIP

  • 1Frittatu podávejte s najemno nakrájenou čerstvou pažitkou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY K TIPU