4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 g cherry rajčátek
- 200 g čerstvé brokolice
- 100 g eidamu (30 % tuku v sušině)
- 8 vajec velikosti M
- 200 ml polotučného mléka
- Sůl
- Pepř
SUROVINY K TIPU
- Pažitka
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve začněte předehřívat troubu na 185–190 °C, nachystejte si pánev o průměru alespoň 27 cm vhodnou do trouby a vymažte ji 1 lžící olivového oleje.
- 2Cherry rajčátka omyjte a nakrájejte na poloviny, brokolici omyjte a oberte na malé růžičky a eidam nastrouhejte najemno. Poté si připravte větší mísu, vyklepněte do ní 8 vajec, přidejte mléko, nastrouhaný eidam, růžičky brokolice, rozpůlená cherry rajčátka, sůl a pepř a pořádně promíchejte.
- 3Vzniklou vaječnou směs nalijte do vymazané pánve, pánev vložte do trouby a pečte 40–45 minut při 185–190 °C.
- 4Po upečení frittatu vyjměte z trouby, rozdělte ji na 4 porce a podávejte.
TIP
- 1Frittatu podávejte s najemno nakrájenou čerstvou pažitkou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.