Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g lilku
  • 300 g rajčat
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 20 g strouhanky (ideálně kukuřičné)
  • 20 g strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 125 g mozzarelly
  • Sůl
  • Pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 190⁠–⁠195 °C a připravte si plech (20 cm × 30 cm), který vyložte pečicím papírem.
  • 2Lilek a rajčata omyjte a nakrájejte na plátky o šířce zhruba 0,5 cm, které naskládejte na vyložený plech do několika řad takovým způsobem, aby se v jednotlivých řadách střídaly plátky lilku a plátky rajčete. Plech vložte do trouby a zeleninu pečte 12⁠–⁠13 minut při 190⁠–⁠195 °C.
  • 3Mezitím si připravte parmazánovou strouhanku: Bazalku nasekejte najemno a v menší misce ji smíchejte s kukuřičnou strouhankou, strouhaným parmazánem, 2 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem.
  • 4Po uvedené době vyjměte zeleninu z trouby a zvyšte teplotu na 210⁠–⁠215 °C. Následně zeleninu na plechu rovnoměrně posypte připravenou strouhankou a navrch natrhejte mozzarellu. Plech vraťte zpět do trouby a pečte 10⁠–⁠11 minut při 210⁠–⁠215 °C.
  • 5Po upečení rozdělte zapečenou směs na 3 porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE