3 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g lilku
- 300 g rajčat
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 20 g strouhanky (ideálně kukuřičné)
- 20 g strouhaného parmazánu
- 2 lžíce olivového oleje
- 125 g mozzarelly
- Sůl
- Pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C a připravte si plech (20 cm × 30 cm), který vyložte pečicím papírem.
- 2Lilek a rajčata omyjte a nakrájejte na plátky o šířce zhruba 0,5 cm, které naskládejte na vyložený plech do několika řad takovým způsobem, aby se v jednotlivých řadách střídaly plátky lilku a plátky rajčete. Plech vložte do trouby a zeleninu pečte 12–13 minut při 190–195 °C.
- 3Mezitím si připravte parmazánovou strouhanku: Bazalku nasekejte najemno a v menší misce ji smíchejte s kukuřičnou strouhankou, strouhaným parmazánem, 2 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem.
- 4Po uvedené době vyjměte zeleninu z trouby a zvyšte teplotu na 210–215 °C. Následně zeleninu na plechu rovnoměrně posypte připravenou strouhankou a navrch natrhejte mozzarellu. Plech vraťte zpět do trouby a pečte 10–11 minut při 210–215 °C.
- 5Po upečení rozdělte zapečenou směs na 3 porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.