14 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 350 g syrového květáku (½ středně velké hlávky)
- 150 g eidamu (30 % tuku v sušině)
- 1 vejce velikosti M
- 80 g strouhanky (nejlépe kukuřičné)
- 1 lžička sušeného oregana
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve omyjte květák a oberte ho na růžičky, které následně vložte do většího hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Poté snižte plamen na střední a květák vařte 15–20 minut, dokud nebude měkký. Mezitím si najemno nastrouhejte eidam. Až se květák uvaří, sceďte ho a nechte ho vychladnout a trochu vyschnout, což potrvá zhruba 2 hodiny (proto je květák ideální připravit už den předem).
- 2Vysušený květák dejte do mísy, rozklepněte k němu vejce a obsah mísy rozmačkejte dohladka. Poté do mísy přimíchejte kukuřičnou strouhanku, nastrouhaný eidam, oregano a sůl dle chuti, mísu dejte do lednice a začněte předehřívat troubu na 200 °C.
- 3Jakmile se trouba vyhřeje, vyložte si pečicím papírem plech a vyndejte z lednice mísu s květákovou směsí. Ze směsi tvarujte na vyložený plech kolečka nebo libovolné jiné tvary o výšce zhruba 0,5–1 cm. Až zpracujete všechnu směs, vložte plech do trouby a nugety pečte dozlatova 15–20 minut při 190–200 °C.
- 4Hotové květákovosýrové nugety nechte po upečení chvíli chladnout a poté podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.