Košík

14 KUSŮDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 350 g syrového květáku (½ středně velké hlávky)
  • 150 g eidamu (30 % tuku v sušině)
  • 1 vejce velikosti M
  • 80 g strouhanky (nejlépe kukuřičné)
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve omyjte květák a oberte ho na růžičky, které následně vložte do většího hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Poté snižte plamen na střední a květák vařte 15⁠–⁠20 minut, dokud nebude měkký. Mezitím si najemno nastrouhejte eidam. Až se květák uvaří, sceďte ho a nechte ho vychladnout a trochu vyschnout, což potrvá zhruba 2 hodiny (proto je květák ideální připravit už den předem).
  • 2Vysušený květák dejte do mísy, rozklepněte k němu vejce a obsah mísy rozmačkejte dohladka. Poté do mísy přimíchejte kukuřičnou strouhanku, nastrouhaný eidam, oregano a sůl dle chuti, mísu dejte do lednice a začněte předehřívat troubu na 200 °C.
  • 3Jakmile se trouba vyhřeje, vyložte si pečicím papírem plech a vyndejte z lednice mísu s květákovou směsí. Ze směsi tvarujte na vyložený plech kolečka nebo libovolné jiné tvary o výšce zhruba 0,5⁠–⁠1 cm. Až zpracujete všechnu směs, vložte plech do trouby a nugety pečte dozlatova 15⁠–⁠20 minut při 190⁠–⁠200 °C.
  • 4Hotové květákovosýrové nugety nechte po upečení chvíli chladnout a poté podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY