• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g syrových brambor (varný typ A)
  • 50 g bílé quinoy v suchém stavu (můžete použít i černou quinou)
  • 800 ml vody
  • 3 vejce velikosti M
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • Kůra z 1 většího citronu (nastrouhaná najemno) + šťáva z 1 většího citronu
  • 200 g římského salátu
  • 100 g okurky hadovky
  • 100 g rajčat
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY K TIPU

  • Petrželová nať
  • Máta

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte 3 hrnce – 1 větší a 2 malé. Brambory ve slupce omyjte, vložte do většího hrnce, zalijte dostatečným množstvím vody, osolte a přiveďte na silném plameni k varu. Do jednoho z menších hrnců dejte quinou, zalijte ji 300 ml vody a také přiveďte k varu na silném plameni. Do druhého menšího hrnce nalijte cca 500 ml vody a rovněž přiveďte k varu na silném plameni. Jakmile voda v hrncích s bramborami a quinoou začne vřít, snižte plamen na střední stupeň. Brambory vařte 18–20 minut doměkka a quinou vařte 11–12 minut. Jakmile začne vřít voda v posledním hrnci, vložte do ní vejce a vařte je 8–9 minut na středním plameni.
  • 2Brambory, quinou i vejce po uvaření sceďte a důkladně zchlaďte pod tekoucí vodou. Vejce poté oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny a brambory nakrájejte na větší kostky o rozměrech cca 2,5 cm × 2,5 cm.
  • 3Nyní si připravte větší mísu, nalijte do ní olivový olej, přidejte dijonskou hořčici, citronovou kůru a šťávu, sůl a pepř a vše důkladně vyšlehejte metličkou. Následně nakrájejte římský salát na tenké proužky a přidejte ho do mísy. Okurku a rajčata nakrájejte na menší kostky a také vložte do mísy. Poté přidejte i nakrájené brambory a uvařenou quinou a vše promíchejte. Takto připravený salát rozdělte na 5 porcí, navrch každé porce přidejte nakrájené vejce a podávejte.
Tip
Salát můžete před podáváním ozdobit čerstvou petrželovou natí a několika lístky čerstvé máty.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY K TIPU