2 PORCERychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g břitek
- 2 čerstvé červené chilli papričky
- 3 stroužky česneku
- 3 snítky čerstvého tymiánu
- Olivový olej
- 1-2 citrony
- 2 plátky kváskového chleba
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu zapneme na horní a dolní ohřev a nastavíme 220 °C.
- 2Česnek a papričky nakrájíme na plátky a tymián rozdělíme na jednotlivé snítky.
- 3Břitky omyjeme pod tekoucí studenou vodou a zkontrolujeme, zda není žádná z nich otevřená, takovou dáme stranou a dal nepoužíváme. Osušíme je a vyskládáme na plech s pečícím papírem. Pokapeme olivovým olejem, posypeme česnekem a papričkami.
- 4Pečeme tak dlouho dokud se všechny břitký neotevřou. Trvá to přibližně 5 minut. Upečené přesuneme na talíře, polijeme omáčkou z plechu a zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem. Podáváme s pečeným kváskovým chlebem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!