Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g těstovin makaróny
- 250 g sýru Cheddar
- 250 g sýru Gouda
- 100 g strouhaného parmezánu
- 175 g čerstvého smetanového sýru
- 50 g másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 lžičky uzené papriky
- 750 ml mléka
- Sůl
- Olivový olej
- Čerstvě mletý bílý pepř
- Hrst sekané petržele
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě o 3 minuty méně, než je uvedeno na obalu. Po uvaření zakapeme olejem a promícháme.
- 2Cheddar a goudu nastrouháme najemno. Na nepřilnavé pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme mlékem a prošleháme. Přidáme uzenou papriku, osolíme a opepříme.
- 3Poté postupně přidáváme sýr, který necháme rozpustit. Z Každého tvrdého sýru použijeme do omáčky ¾, zbytek necháme stranou. Nakonec vmícháme čerstvý sýr. Pokud by byla omáčka moc hustá, zředíme mlékem. Omáčku vlijeme do těstovin a promícháme.
- 4Pekáč vymažeme olejem a rozprostřeme do něj těstoviny. Posypeme zbylým sýrem a dáme péct do předehřáté trouby na 250 stupňů na 7-8 minut. Podáváme s čerstvě nasekanou petrželkou

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.