Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KRÉM (BEZ VAJEC)

  • 125 g 33% smetany
  • 250 g mascarpone
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

SUROVINY NA KRÉM (S VEJCI)

  • 2 žloutky
  • 40 g krupicového cukru
  • 250 g mascarpone
  • 125 g šlehačky
  • 12 ks cukrářských piškotů
  • 350 g jahod

OSTATNÍ SUROVINY

  • 12 ks cukrářských piškotů
  • 350 g jahod
  • 1 lžíce krupicového cukru

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP PRO KRÉM BEZ VAJEC

  • 1Smetanu vyšleháme do polotuha. Mascarpone prošleháme a přidáme ke smetaně a společně na mírné otáčky vyšleháme do hladkého tuhého krému. Přidáme prosátý moučkový cukr a vanilkový extrakt. Zamícháme a tím je krém hotový.

POSTUP PRO KRÉM S VAJCI

  • 1Tento krém není tak hustý jako krém bez vajec a nepůjde s ním tvořit pevné špičky jako na fotografii. Připravíme si mísu a rendlík, na kterém bude mísa dobře sedět. Do rendlíku nalijeme vodu, tolik aby se dno mísy nedotýkalo vody. Do mísy dáme žloutky a cukr. Zahřejeme a šleháme dokud směs nedosáhne teploty 55 °C. Tím žloutky pasterizujeme. Odstavíme, mísu sejmeme z rendlíku a dál šleháme než žloutková pěna zchladne. Poté krátce prošleháme mascarpone a smícháme jej s vyšlehanou šlehačkou. Do studené žloutkové směsi přidáme mascarpone se šlehačkou a tímto je krém hotový.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1Zbývající postup je stejný pro oba krémy. Z uvedeného množství jahod odebereme 200 g a společně s cukrem rozmixujeme. Ve vzniklé omáčce namáčíme piškoty, které naskládáme na dno sklenic. Zbytek omáčky nalijeme na piškoty do sklenic, pěkně omáčku nasáknou.
  • 2Zbylé jahody nakrájíme na plátky. Ty naskládáme na piškoty. Cukrářský sáček s kulatou špičkou naplníme krémem, kterým tvoříme špičky. Dozdobíme jahodami. Uložíme do lednice alespoň na 4 hodiny, poté můžeme podávat.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY NA KRÉM (BEZ VAJEC)

SUROVINY NA KRÉM (S VEJCI)

OSTATNÍ SUROVINY