Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA STEAK

  • 600 g flank steaku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 2 stroužky drceného česneku
  • 1 lžička nasekaného zázvoru
  • Čerstvě mletý černý pepř

SUROVINY NA SALÁT

  • 300 g salátového mixu (např. římský salát, frisée, červená čekanka)
  • 3 lžíce kukuřice
  • 250 g cherry rajčat
  • 1 hrst koriandru
  • 1 hrst thajské bazalky
  • 1 zralé mango
  • 1 velké avokádo (240 g)

SUROVINA NA ZÁLIVKU

  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 2 stroužky drceného česneku
  • 1 červená chilli paprička (nasekaná)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve smícháme sójovou omáčku, sezamový olej, ústřicovou omáčku, drcený česnek a nasekaný zázvor v misce. Flank steak důkladně potřeme touto marinádou a necháme ho marinovat alespoň 30 minut, ideálně přes noc v lednici.
  • 2Předehřejeme gril nebo pánev na vysokou teplotu. Flank steak grilujeme z každé strany asi 4-6 minut, dokud není podle naší chuti propečený. Poté steak přemístíme na prkénko a necháme ho odpočinout asi 10 minut. Nakonec ho nakrájíme na tenké plátky proti vláknům.
  • 3Salátový mix promícháme ve velké míse s kukuřicí, rozpůlenými cherry rajčaty, nasekaným koriandrem a thajskou bazalkou. Mango oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Avokádo oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme mango a avokádo k salátu.
  • 4Ve sklenici nebo misce smícháme limetkovou šťávu, sójovou omáčku, rybí omáčku, třtinový cukr, sezamový olej, strouhaný zázvor, drcený česnek a nasekanou červenou chilli papričku. Důkladně promícháme, dokud se cukr nerozpustí.
  • 5Zálivku přelijeme přes salát a jemně promícháme, aby byl salát rovnoměrně ochucený. Na talíře rozdělíme salát a na vrch poklademe plátky grilovaného flank steaku.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY NA STEAK

SUROVINY NA SALÁT

SUROVINA NA ZÁLIVKU