5 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g celozrnné špaldové mouky hladké (+ 20 g na pomoučení válu)
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- 200 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si v míse smíchejte špaldovou mouku, kypřicí prášek a ½ lžičky soli. Do výsledné směsi přidejte jogurt a vypracujte hladké těsto, které rozdělte na 5 stejně velkých dílů. Z jednotlivých dílů těsta pak vytvarujte kuličky.
- 2Nyní si posypte vál cca 20 g špaldové mouky, na pomoučený vál přendejte připravené kuličky těsta a válečkem je vyválejte na placky o tloušťce cca 0,5 cm.
- 3Následně si na středním plameni rozehřejte větší nepřilnavou pánev a vyválené placky na ní opékejte z každé strany 2–3 minuty, dokud se nenafouknou a nebudou zlatavé.
- 4Opečené placky dejte na talíř a přikryjte utěrkou. Poté již můžete placky podávat.
TIP
- 1K flatbreadu se skvěle hodí řepný dip. Pokud si navíc chcete flatbread ochutit, můžete do těsta přidat 1 lžičku sušených bylinek nebo jiného koření.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.