• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

5 KUSŮDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g celozrnné špaldové mouky hladké (+ 20 g na pomoučení válu)
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 200 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si v míse smíchejte špaldovou mouku, kypřicí prášek a ½ lžičky soli. Do výsledné směsi přidejte jogurt a vypracujte hladké těsto, které rozdělte na 5 stejně velkých dílů. Z jednotlivých dílů těsta pak vytvarujte kuličky.
  • 2Nyní si posypte vál cca 20 g špaldové mouky, na pomoučený vál přendejte připravené kuličky těsta a válečkem je vyválejte na placky o tloušťce cca 0,5 cm.
  • 3Následně si na středním plameni rozehřejte větší nepřilnavou pánev a vyválené placky na ní opékejte z každé strany 2⁠–⁠3 minuty, dokud se nenafouknou a nebudou zlatavé.
  • 4Opečené placky dejte na talíř a přikryjte utěrkou. Poté již můžete placky podávat.

TIP

  • 1K flatbreadu se skvěle hodí řepný dip. Pokud si navíc chcete flatbread ochutit, můžete do těsta přidat 1 lžičku sušených bylinek nebo jiného koření.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY