4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g kimchi
- 200 g směsi hub (hlíva ústřičná, shimeji bílé, shiitake)
- 250 g Mie nudlí
- 1 svazek jarní cibulky cca 100 g
- 4 stroužky česneku
- 1 hrst thajské bazalky
- 1 chilli paprička cayenne
- 4 lžíce červené chilli pasty
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce másla
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a oloupaný česnek na plátky. Společně orestujeme na olivovém oleji. Poté přidáme nakrájenou chilli papričku, na menší kusy nakrájenou hlívu a 2 ČL červené chilli pasty. Necháme společně rozvonět. Přidáme kimchi , 2/3 trhané bazalky a zalijeme 750 ml vody. Osolíme a opepříme. Společně vaříme na mírném plamenu 20 minut.
- 2Mezitím na másle orestujeme shiitake a shimeji. Osolíme, opepříme a dáme stranou. V 80stupňové vodě necháme 10 minut namočené nudle. Poté scedíme, přidáme sezamový olej a 2 ČL červené chilli pasty. Na rozpálené pánvi zprudka chvilku orestujeme.
- 3Kimchi polévku podáváme s nudlemi, houbami na másle a čerstvou bazalkou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.