4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g hlávkové kapusty
- 150 g pórku (lze nahradit žlutou cibulí)
- 1 malá žlutá cibule (cca 50 g)
- 2 stroužky česneku
- 100 g mraženého cukrového hrášku
- 200 g cukety (nebo 150 g lilku)
- 1 lžíce řepkového oleje
- 50 g čerstvého baby špenátu
- 4 vejce velikosti M
- 100 g balkánského sýra
- 1 hrst petrželové natě
- 4 plátky kvasového chleba (4× cca 80 g)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nyní si ve větší pánvi rozehřejte 1 lžíci řepkového oleje, přidejte cibuli a pórek a opékejte 3–4 minuty na středním plameni. Poté přidejte česnek a opékejte další 1 minutu. Následně přidejte rozmixovaný hrášek, cuketu a kapustu a vše vařte 2–3 minuty na středním plameni. Poté přidejte baby špenát a vařte další 1–2 minuty. Následně přidejte sůl a pepř, plamen snižte na mírný až střední, vytvořte ve směsi 4 důlky a do každého vyklepněte 1 vejce. Navrch rozdrobte balkánský sýr, pánev přiklopte pokličkou a vše vařte 4–6 minut, dokud se vejce neuvaří tak, jak je máte rádi. Mezitím si nakrájejte najemno petrželovou nať.
- 2Kapustu a pórek omyjte, cibuli oloupejte a všechny tři suroviny nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a prolisujte. Cuketu omyjte, nastrouhejte najemno, osolte a dejte stranou, aby pustila vodu. Hrášek spolu se 100 ml vody rozmixujte tyčovým mixérem ve vysoké nádobě do hrubé konzistence.
- 3Po uvedené době odstavte pánev z ohřevu, shakshuku posypte petrželovou natí a podávejte s kvasovým chlebem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.