• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 350 g syrových batátů
  • 250 g brokolice
  • ½ menšího citronu
  • 20 g másla
  • 1 lžička mletého chilli
  • 400 g filetů z lososa (cca 2 filety)
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě
  • 100 g balkánského sýra
  • Sůl
  • Pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve dejte předehřívat troubu na 180⁠–⁠185 °C, připravte si zapékací nádobu o rozměrech 20 cm × 30 cm a vyložte ji pečicím papírem.
  • 2Batáty oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, brokolici rozeberte na růžičky a citron nakrájejte na tenké plátky. Poté si vezměte malý rendlík, dejte do něj máslo a na mírném plameni ho rozpusťte (potrvá to 1⁠–⁠2 minuty). Následně do připravené zapékací nádoby vložte plátky batátů a citronu, růžičky brokolice, sůl, pepř, mleté chilli a rozpuštěné máslo a promíchejte. Navrch vzniklé směsi položte lososí filety, osolte je a opepřete. Poté vložte zapékací nádobu do trouby a pečte 20⁠–⁠25 minut na 180⁠–⁠185 °C.
  • 3Mezitím si nahrubo nasekejte petrželovou nať a rozdrobte balkánský sýr.
  • 4Až se dopeče losos se zeleninou, vyjměte zapékací nádobu z trouby, pokrm posypte rozdrobeným balkánským sýrem a nasekanou petrželovou natí a podávejte.
Tip
Druhou polovinu citronu můžete nakrájet na měsíčky a podávat s lososem ⁠–⁠ podle potřeby si tak můžete lososa dochutit citronovou šťávou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE