4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 350 g syrových batátů
- 250 g brokolice
- ½ menšího citronu
- 20 g másla
- 1 lžička mletého chilli
- 400 g filetů z lososa (cca 2 filety)
- 1 hrst čerstvé petrželové natě
- 100 g balkánského sýra
- Sůl
- Pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve dejte předehřívat troubu na 180–185 °C, připravte si zapékací nádobu o rozměrech 20 cm × 30 cm a vyložte ji pečicím papírem.
- 2Batáty oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, brokolici rozeberte na růžičky a citron nakrájejte na tenké plátky. Poté si vezměte malý rendlík, dejte do něj máslo a na mírném plameni ho rozpusťte (potrvá to 1–2 minuty). Následně do připravené zapékací nádoby vložte plátky batátů a citronu, růžičky brokolice, sůl, pepř, mleté chilli a rozpuštěné máslo a promíchejte. Navrch vzniklé směsi položte lososí filety, osolte je a opepřete. Poté vložte zapékací nádobu do trouby a pečte 20–25 minut na 180–185 °C.
- 3Mezitím si nahrubo nasekejte petrželovou nať a rozdrobte balkánský sýr.
- 4Až se dopeče losos se zeleninou, vyjměte zapékací nádobu z trouby, pokrm posypte rozdrobeným balkánským sýrem a nasekanou petrželovou natí a podávejte.
Tip
Druhou polovinu citronu můžete nakrájet na měsíčky a podávat s lososem – podle potřeby si tak můžete lososa dochutit citronovou šťávou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.