4 PorceDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Na těsto
- 300 g bílé špaldové mouky hladké
- 100 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 lžička třtinového cukru
- 20 g čerstvého droždí
- 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
Na náplň
- 1 střední cuketa
- 4 stroužky česneku
- 200 g smetanového sýra
- 2 lžíce olivového oleje
- 250 g mozzarelly
- šťáva z 1 malého citronu
- 2 hrsti čerstvé bazalky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Nejprve začněte připravovat těsto: Vezměte si větší mísu, dejte do ní bílou i celozrnnou špaldovou mouku a do mouky udělejte důlek. Do důlku nalijte 200 ml teplé vody a do vody přisypte třtinový cukr a nadrobte droždí. Mísu poté odložte na 5–10 minut stranou, aby se droždí aktivovalo. Následně do mísy přidejte 2 lžíce oleje a 1 lžičku soli a obsah mísy vypracujte v hladké těsto. Poté mísu přikryjte utěrkou a těsto nechte 20–30 minut kynout.
- 2Mezitím do čisté mísy pomocí škrabky nastrouhejte cuketu na tenké plátky, následně ji osolte a dejte na 5–8 minut stranou, aby pustila vodu. Poté si oloupejte česnek, prolisujte ho do menší misky, přidejte k němu smetanový sýr, promíchejte a výslednou směs dochuťte solí a pepřem. Odstátou cuketu slijte a opatrně vymačkejte.
- 3Přibližně 10 minut před koncem kynutí těsta dejte předehřívat troubu na 210 °C, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
- 4Vykynuté těsto rozprostřete na vyložený plech, vložte do trouby a pečte 10 minut při 200–210 °C. Poté těsto vyndejte z trouby, potřete ho směsí smetanového sýra a česneku, navrch rozložte vymačkanou cuketu a vše zakápněte 2 lžícemi olivového oleje. Následně pizzu vraťte do trouby a pečte dalších 12 minut při 200–210 °C. Mezitím si natrhejte mozzarellu na menší kousky.
- 5Po uvedené době pizzu vytáhněte z trouby, rozložte na ni natrhanou mozzarellu a pizzu vraťte ještě na 2–3 minuty do trouby, aby se mozzarella roztopila.
- 6Hotovou pizzu podle chuti zakápněte citronovou šťávou, ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte.
*
- 1Pokud použijete sušenou bazalku, přidejte ji do směsi smetanového sýra a česneku.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je