10 PorcíDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 275 g předváleného listového těsta
- 5 lžic kečupu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- 100 g plátků goudy
- 100 g kuřecí šunky
- 1 vejce
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Troubu dejte předehřát na 180 °C, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
- 2Listové těsto rozrolujte a nakrájejte na 20 stejně velkých čtverečků.
- 3V menší misce smíchejte kečup s oreganem a bazalkou a vzniklou směsí potřete jednotlivé čtverečky těsta tak, aby těsto zhruba 2 mm od okrajů zůstalo suché.
- 4Nyní na 10 čtverečků vyskládejte plátky goudy a šunky takovým způsobem, aby se ani ony nedotýkaly okrajů těsta a nepřesahovaly přes kečupovou směs. Takto připravené čtverečky zakryjte těmi zbylými potřenou stranou směrem dolů a vzniklé kapsičky naskládejte na vyložený plech.
- 5Do hrníčku rozklepněte 1 vejce a rozmíchejte ho s 1 lžící vody. Vzniklou směsí potřete jednotlivé kapsičky pomocí mašlovačky a poté je navrchu několikrát nařízněte nožem.
- 6Plech vložte do vyhřáté trouby a kapsičky pečte 25–30 minut při 180–190 °C.
- 7Upečené kapsičky vyndejte z trouby, nechte je alespoň 30 minut chladnout a poté podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.