8 PorcíDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 500 ml polotučného mléka
- 37 g vanilkového pudinku v prášku
- 30 g cukru krystal
- Předválené listového těsta
- 5 středních banánů
Na posypku
- 30 g cukru krystal
- 20 g strouhanky
- 50 g jemně mletých lískových ořechů
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Nejprve připravte pudink: Do středně velkého hrnce nalijte 400 ml mléka a na středním plameni ho přiveďte k varu. Mezitím si ve zbylých 100 ml mléka pomocí metličky rozmíchejte pudinkový prášek. Výslednou směs poté nalijte do vroucího mléka, přidejte 30 g cukru a za stálého míchání nechte směs 1–2 minuty houstnout na středním plameni. Následně hrnec odstavte a pudink nechte chladnout.
- 2Troubu dejte předehřát na 180 °C a připravte si kulatou dortovou formu o průměru cca 22 cm, kterou vyložte pečicím papírem.
- 3Do formy vložte předválené listové těsto takovým způsobem, aby zakrývalo celé dno a zároveň sahalo do výšky cca 3 cm po okrajích formy.
- 4Banány oloupejte, příčně rozpulte a naskládejte do formy na těsto.
- 5Obsah formy zalijte pudinkem a uhlaďte spodní stranou lžíce.
- 6V menší míse si smíchejte všechny ingredience na posypku a vzniklou směsí zasypte pudinkovou vrstvu ve formě.
- 7Naplněnou formu vložte do trouby a koláč pečte 45–50 minut při 175–180 °C.
- 8Upečený koláč vyndejte z trouby a nechte chladnout ve formě zhruba 25–30 minut.
- 9Po uvedené době dejte koláč na 45–60 minut do lednice, aby pudink ztuhl.
- 10Hotový koláč nakrájejte na 8 porcí a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.