1 PorceDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Pyré
- 1/2 dýně Hokkaido
- 3 lžičky skořice
- 1,5 lžičky kardamomu
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- Špetka muškátového oříšku
- 1 lžíce cukru
Pumkin spice latter
- 200 ml mléka
- Třtinový cukr
- Shot espressa
- Šlehačka ve spreji
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Dýni oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme péct do trouby. Pečeme při teplotě 180 - 200 stupňů zhruba 30 minut. Dýně musí být měkká.
- 2Hotovu dýni dáme do mixéru a přidáme skořici, kardamom, vanilkový extrakt, muškátový oříšek a lžíci cukru. Rozmixujeme do krémové konzistence.
- 3Mléko nalijeme do kastrůlku a přidáme lžíci pyré a cukr podle chuti. Tekutina by měla být horká, ale ne vroucí.
- 4Připravíme si shot espressa. Tekutou směs i s espressem nalijeme do hrníčku. Ozdobíme šlehačkou a posypeme skořicí.