Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
12 KUSŮDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 280 g celozrnné mouky
  • 1 vejce
  • 15 g čerstvého droždí
  • 140 ml mléka
  • 50 g měkkého másla
  • 50 g medu (nebo cukru)
  • Špetka soli

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 3 ks jablka
  • ½ lžičky kardamomu
  • ½ lžičky skořice
  • 50 g rozinkek
  • 20 g vanilkového pudinku
  • 40 g třtinového cukru

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • 1 vejce
  • 30 g nasekaných mandlí

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na drobné kousky. Zalijeme vodou a jakmile přijde voda k varu, žár snížíme a vaříme pár minut, než jablka změknou. Nesmí se však rozvařit, aby z nich nebyla kaše. Jablka scedíme a tekutinu slijeme do odměrky. Budeme potřebovat 250 ml, které vrátíme zpět k jablkům. V misce s trochou vody rozmícháme vanilkový pudink a směs nalijeme k jablkům a uvaříme do zhoustnutí. Přidáme cukr, rozinky, kardamom a skořici. Zamícháme a necháme zcela vychladit.
  • 2Do mísy odvážíme mouku a uděláme v ní důlek. Do něj vlijeme vlažné mléko, nadrobíme droždí a přisypeme lžičku cukru. Opatrně vidličkou mléko zamícháme, ale jen tak aby se do mléka dostalo jen trochu mouky a nebylo moc husté. Necháme vzejít kvásek na teplém místě cca 15 – 20 minut.
  • 3Do mísy přidáme vejce, cukr a špetku soli a promícháme. Jakmile jsou suroviny spojené, přidáme změklé máslo v pokojové teplotě nakrájené na kousky a dál hněteme. Jakmile se máslo zapracuje do těsta, hněteme ještě 2 minuty. Zakryjeme utěrkou a necháme vykynout. Doba kynutí záleží na okolní teplotě. Obvykle to trvá 45 minut.
  • 4Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál, vytvoříme z něj kouli a poté vyválíme do velikosti cca 20×30 cm. Na plát těsta naneseme náplň. Na jeden z konců náplň nenanášíme až úplně ke kraji, aby nám při balení náplň nevytekla. Těsto opatrně smotáme a dáme na 15 minut do lednice, lépe se pak krájí na jednotlivé kousky. Těsto trochu nakyne, ale také se zpevní.
  • 5Poté nakrájíme na 12 kusů. Každý vložíme do vymazané a moukou vysypané formy na muffiny a necháme 15-20 minut dokynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nasekanými mandlemi. Pečeme 25 minut na 180 °C.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

SUROVINY NA NÁPLŇ

SUROVINY NA DOKONČENÍ