4 PORCEDo hodinkyHitovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 800 g dýně Hokkaido
- 2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 450 ml zeleninového vývaru
- 100 ml smetany na vaření
- 40 g tvrdého vyzrálého sýra
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička soli
- Špetka mletého pepře
- Špetka mletého zázvoru
- 320 g celozrnných těstovin
- 500 g kuřecích prsou
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Dýni omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Poté ji nakrájíme na 1-2 cm široké pruhy. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Troubu vyhřejeme na 200 °C. Zeleninu vyskládáme na plech s pečícím papírem a pokapeme olivovým olejem. Pečeme 20 -25 minut, tedy do změknutí zeleniny.
- 3Mezitím si připravíme kuřecí prsa, která nakrájíme na menší kousky, osolíme a na nepřilnavé pánvi opečeme s kapkou olivového oleje. Jakmile je zelenina pečená, přendáme ji do mixéru, přidáme vývar a smetanu na vaření a rozmixujeme do hladké omáčky.
- 4Omáčku nalijeme na kuřecí kousky, dochutíme oreganem, solí, pepřem a mletým zázvorem a prohřejeme.
- 5Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a ihned přidáme do omáčky, promícháme a podáváme. Servírujeme posypané strouhaným sýrem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!