• Naši milí zákazníci, zájem o naši službu je teď obrovský a časová okna mizí rychleji než cukroví ze stolu. Pokud vám žádné nevyhovuje, nezoufejte! Průběžně je uvolňujeme podle kapacit.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 150 g hladké mouky
  • Lžička krupicového cukru
  • 80 g másla
  • 2 vajíčka
  • Špetka soli
  • 260 g vody

SUROVINY NA ČOKOLÁDOVOU OMÁČKU

  • 100 g hořké čokolády
  • 130 g 33% smetany ke šlehání

SUROVINY NA OBALENÍ

  • 2 lžíce krupicového cukru
  • Lžičku mleté skořice

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Vodu se špetkou soli, cukrem a máslem přiveďte v menším kastrůlku k varu. Jakmile směs již vře, přisypte najednou veškerou mouku a míchejte, dokud se nevytvoří hladké, kompaktní a tuhé těsto, které drží v jedné kouli, a samo se odlepuje od stěn, trvá to cca 3 minuty. V tuto chvíli odstavte z plotny, přesuňte do mísy na šlehání a nechte cca 5 minut vychladnout.
  • 2Pomocí ručního šlehače šlehejte samotné těsto cca minutu, následně přidejte vajíčko a šlehejte, dokud se směs nespojí. Přidejte druhé a opět zašlehejte do hladké směsi. Výsledné těsto má mít takovou konzistenci, aby drželo tvar, ale zároveň nesmí být tak husté, aby nešlo stříkat zdobícím sáčkem.
  • 3Hotové těsto přesuňte do cukrářského sáčku s řezanou špičkou. V malém kastrůlku rozpalte dostatečné množství oleje, alespoň 600 ml, na teplotu 180 °C a pomocí pytlíku přímo do oleje vytlačte jednotlivé churros, konec těsta oddělte nůžkami. Smažte několik kusů najednou dozlatova, trvá to cca 3 až 4 minuty dle velikosti.
  • 4Osmažené kusy nechte okapat na papírové utěrce, která zachytí přebytečný olej, následně obalte v cukru smíchaném se skořicí.
  • 5Nakonec připravte omáčku. Čokoládu nakrájejte na malé kousky a nasypte do misky. Smetanu přiveďte k varu, jakmile se na ní objeví první bublinky, stáhněte z plotny a ihned ji přelijte přes čokoládu. Nechte odstát asi minutu, čokoláda se vlivem horké smetany rozpustí. Směs rozmíchejte do hladké čokoládové omáčky. Pokud je až příliš řídká, nechte ji pár minut vychladnout.
Markéta Marešová
Markéta je foodblogerka a food fotografka. Můžete ji znát z blogu Lžička Cukru, kde tvoří skvělé sladké i slané recepty, které zvládne naprosto každý. Jídlo je Markéty vášeň a zkoušení nových kombinací.

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA ČOKOLÁDOVOU OMÁČKU

SUROVINY NA OBALENÍ