• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 120 g másla (změklého)
  • 50 g krupicového cukru
  • Žloutek
  • 180 g hladké mouky
  • Špetka soli
  • Lžičku mleté skořice
  • 1/2 lžičky kardamomu

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 350 g tučného tvarohu ve vaničce
  • Žloutek
  • 70 g moučkového cukru
  • Vanilkový lusk
  • 20 g bramborového škrobu
  • 2 bílky
  • Špetka soli
  • 300 g borůvek

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Změklé máslo vyšlehejte společně s krupicovým cukrem do světlé a nadýchané pěny, trvá to několik minut. Přidejte žloutek a prošlehejte dohladka. Nyní přisypte mouku smíchanou se skořicí, kardamomem a solí a pomocí stěrky či ručně vypracujte hladké a jen lehce lepivé těsto. Zabalte do potravinové fólie a dejte ztuhnout do mrazáku alespoň na 2 hodiny.
  • 2Jakmile je těsto již studené, předehřejte troubu na 180 °C a formu o rozměru cca 20x20 cm vystelte pečícím papírem. Připravte náplň. Tvaroh smíchejte se žloutkem, moučkovým cukrem, škrobem a vyškrábaným vanilkovým luskem. Ve vedlejší míse vyšlehejte bílky se špetkou soli do velmi tuhého sněhu a opatrně ho zapracujte do tvarohové směsi.
  • 3Zmrzlé těsto nastrouhejte nahrubo a cca 2/3 nasypte na dno připravené formy. Následně přelijte tvarohovou náplní, uhlaďte a posypte borůvkami. Nakonec zasypte zbytkem nastrouhaného těsta.
  • 4Vložte do rozpálené trouby a pečte cca 50 minut či do té doby, dokud není vršek koláče zlatavý. Po upečení nechte kompletně vychladnout ve formě, poté ho i s papírem vyndejte a rozkrájejte na kousky.
Markéta Marešová
Markéta je foodblogerka a food fotografka. Můžete ji znát z blogu Lžička Cukru, kde tvoří skvělé sladké i slané recepty, které zvládne naprosto každý. Jídlo a zkoušení nových kombinací je Markéty vášeň.

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA NÁPLŇ