4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 ks ManaBurgeru
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 červené cibule
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce balzamikového octa
- 4 bulky
- 1 hrst směsi salátových listů
- 2 větvičky kopru na ozdobu
SUROVIN NA SLASU
- 1 mango
- 1 lžíce limetkové šťávy
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA DRESINK
- 4 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžíce agávového sirupu
- 5 větviček kopru
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve se pusť do přípravy koprového dresinku. Do mixéru dej obě hořčice, vinný ocet, agávový sirup (lze nahradit třtinovým cukrem), drcený kopr a vše krátce rozmixuj. Pomalu přidávej olivový olej a pokračuj v mixování, dokud se směs nespojí. Hotový dresink podle chuti osol a okořeň a ulož do chladničky.
- 2V hrnci rozehřej olivový olej a přidej na plátky nakrájenou červenou cibuli. Přikryté podus 15 minut za občasného míchání. Když cibule zezlátne a zkaramelizuje, vmíchej třtinový cukr a balzamikový ocet. Osol a okořeň. Restuj a míchej dalších 5 minut, aby se šťáva změnila v sirup.
- 3Mezitím si připrav mangovou salsu. Polovinu oloupaného manga rozmixuj se špetkou soli, koření a limetkové šťávy. Poté přidej druhou polovinu manga nakrájeného na malé kostičky.
- 4Rozmražený ManaBurger griluj na rozpálenej pánvi, na grilu či v rozehřáté troubě, a to z obou stran 2 – 3 minuty. Pak na něj polož plátek sýra a nechej ho několik minut pod pokličkou rozpustit. Housku rozkroj a nasucho opeč. Spodní část housky potři koprovým dresinkem. Přidej listy hlávkového salátu a na ně polož burger se sýrem. Na sýr rozetři lžíci cibule a lžíci mangového dresinku. Přikryj horní polovinou housky a je hotovo. Dobrou chuť!