6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 střední bulvový celer
- 1 menší jablko libovolného druhu
- Šťáva z ½ většího citronu
- 200 g smetanového sýra
- 2 vejce velikosti M
- 1 lžička dijonské hořčice
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si vezměte rendlík, dejte do něj obě vejce, zalijte je dostatečným množstvím vody a vodu přiveďte na silném plameni k varu. Poté plamen snižte na střední stupeň a vejce vařte 8 – 10 minut na tvrdo.
- 2Mezitím si očistěte celer, zbavte ho slupky a nastrouhejte na jemno. Jablko omyjte a i se slupkou nastrouhejte na hrubo. Až se dovaří vejce, zchlaďte je, oloupejte a nastrouhejte na hrubo.
- 3Poté si vezměte středně velkou mísu, dejte do ní nastrouhaný celer, jablko, vejce, smetanový sýr, dijonskou hořčici a citronovou šťávu a vše promíchejte. Vzniklou pomazánku dochuťte solí a pepřem a podávejte.
- 4Pomazánku skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici a spotřebujte do 3 – 4 dnů.
Tip
Pomazánku doporučujeme podávat s kvasovým chlebem nebo jakýmkoli celozrnným pečivem. Před podáváním ji můžete ozdobit na jemno nasekanou pažitkou a čerstvě namletým pepřem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová