2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g hnědé čočky v suchém stavu
- 1 střední mrkev
- 1 malá žlutá cibule
- 3 střední kyselé okurky
- Šťáva z 1 malého citronu
- 1 hrst čerstvé petrželové natě
- 300 ml vody
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Čočku dejte do rendlíku, zalijte 300 ml vody a přiveďte k varu na silném plameni. Jakmile voda začne vřít, osolte ji, plamen snižte na střední stupeň, rendlík přiklopte pokličkou a čočku vařte 13 – 15 minut.
- 2Mezitím si připravte další ingredience: Mrkev oloupejte a nakrájejte na malé kousky přibližně o velikosti zrnek čočky. Cibuli oloupejte a společně s okurkami nakrájejte na jemno. Petrželovou nať nasekejte na jemno.
- 3Poté si vezměte středně velkou mísu a vložte do ní nakrájenou mrkev, cibuli a okurky. Jakmile se čočka uvaří, propláchněte ji pod studenou vodou a přidejte do mísy k nakrájeným ingrediencím.
- 4Na konec do mísy přidejte nasekanou petrželovou nať, salát dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová