Košík

2 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 100 g hnědé čočky v suchém stavu
  • 1 střední mrkev
  • 1 malá žlutá cibule
  • 3 střední kyselé okurky
  • Šťáva z 1 malého citronu
  • 1 hrst čerstvé petrželové natě
  • 300 ml vody
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Čočku dejte do rendlíku, zalijte 300 ml vody a přiveďte k varu na silném plameni. Jakmile voda začne vřít, osolte ji, plamen snižte na střední stupeň, rendlík přiklopte pokličkou a čočku vařte 13 – 15 minut.
  • 2Mezitím si připravte další ingredience: Mrkev oloupejte a nakrájejte na malé kousky přibližně o velikosti zrnek čočky. Cibuli oloupejte a společně s okurkami nakrájejte na jemno. Petrželovou nať nasekejte na jemno.
  • 3Poté si vezměte středně velkou mísu a vložte do ní nakrájenou mrkev, cibuli a okurky. Jakmile se čočka uvaří, propláchněte ji pod studenou vodou a přidejte do mísy k nakrájeným ingrediencím.
  • 4Na konec do mísy přidejte nasekanou petrželovou nať, salát dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY