4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA SALÁT
- 240 g cizrny z plechovky
- 1 střední červená nebo žlutá cibule
- 1 malá okurka
- 2 větší rajčata
- 50 g zelených oliv bez pecky
- 100 g balkánského sýra
SUROVINY NA DRESINK
- 2 lžíce citronové šťávy
- ½ lžičky sušeného oregana
- 3 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky dijonské hořčice (nebo 1 lžička plnotučné)
- Sůl
- Pepř
- 1 lžička vody
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte ingredience na salát: Cizrnu z plechovky sceďte a propláchněte, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky a okurku a rajčata nakrájejte na malé kostičky o velikosti cca 0,5 cm × 0,5 cm.
- 2Poté si vezměte mísu, dejte do ní propláchnutou cizrnu, nakrájenou cibuli, okurku i rajčata, přidejte celé olivy a na konec do misky rozdrobte balkánský sýr.
- 3Nyní si připravte dresink: Vezměte si menší zavařovací sklenici, smíchejte v ní olivový olej, sušené oregano, citronovou šťávu, 1 lžičku vody, dijonskou hořčici, sůl a pepř, sklenici uzavřete víčkem a protřepejte.
- 4Připravený dresink nalijte do misky k ostatním ingrediencím, poté celý obsah mísy promíchejte a hotový salát podávejte.
Tip
Salát můžete před podáváním ozdobit čerstvě namletým pepřem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová