Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g syrových brambor (varný typ A)
  • 100 g kuřecí šunky (min 95 % masa)
  • 100 g eidamu (max. 20 % tuku v sušině)
  • 2 vejce velikosti M
  • 100 ml polotučného mléka
  • 150 g mraženého hrášku
  • 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si omyjte brambory (slupku neloupejte), vložte je do většího hrnce, zalijte dostatečným množstvím studené vody a osolte. Hrnec následně dejte na silný plamen a vodu při veďte k varu. Jakmile voda začne vřít, snižte plamen na střední stupeň a brambory vařte 15 – 17 minut.
  • 2Zatímco se brambory vaří, nakrájejte kuřecí šunku na tenké nudličky, eidam na strouhejte najemno a obojí vložte do větší mísy.
  • 3Až se uvaří brambory, sceďte je a zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Následně brambory oloupejte, na krájejte na kostičky o velikosti cca 1 cm × 1 cm a při dejte do mísy k šunce a eidamu.
  • 4Nyní si dejte předehřívat troubu na 200 – 205 °C, připravte si zapékací nádobu o rozměrech 30 cm × 25 cm a vymažte ji 2 lžícemi oleje.
  • 5Do mísy s bramborami, šunkou a eidamem přidejte ještě mražený hrášek, vejce, mléko, sůl a pepř a vše promíchejte. Výslednou směs přemístěte do zapékací nádoby, tu dejte do vyhřáté trouby a pečte 35 – 40 minut na 200 – 205 °C. Zapečené brambory rozdělte na 4 porce a podávejte.

TIP

  • 1Brambory chutnají skvěle i s kukuřicí – můžete tedy buď snížit množství hrášku na polovinu a zbytek doplnit kukuřicí, nebo hrášek kukuřicí zcela nahradit.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY