3 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 větší rajčata (2× cca 150 g)
- 2 střední žluté cibule (2× cca 80 g)
- 4 stroužky česneku
- 5 g čerstvého zázvoru
- 3 lžíce řepkového oleje
- 1,5 lžíce kari koření
- 200 ml vody
- 300 g růžiček květáku
- 200 ml smetany na vaření (12 % tuku)
- Šťáva z 1⁄2 středního citronu
- 2 lžičky bílého cukru krystal (můžete vynechat)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rajčata nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo. Zázvor oloupejte a nastrouhejte najemno.
- 2Vezměte si středně velký hrnec a na středním plameni v něm rozehřejte řepkový olej. Poté do hrnce dejte nakrájenou cibuli, plamen snižte na mírný až střední stupeň a cibuli opékejte 4–5 minut.
- 3Do hrnce přidejte nakrájený česnek, nakrájená rajčata, kari koření a nastrouhaný zázvor, plamen zvyšte na střední stupeň, vše opékejte 1–2 minuty a poté obsah hrnce zalijte 200 ml vody. Následně přidejte květák, plamen zvyšte na silný stupeň a vodu přiveďte k varu. Jakmile voda zavaří, snižte plamen na střední stupeň a vařte 15–20 minut, dokud květák nezměkne. Vařte bez pokličky, aby se voda zredukovala a kari bylo později po nalití smetany krásně husté.
- 4Jakmile bude květák téměř měkký, přilijte smetanu, snižte plamen na mírný stupeň a vařte další 2–3 minuty.
- 5Uvařenou směs dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a cukrem a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.