• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

20 PORCÍDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 až 5 středně velkých salátových okurek
  • 1 střední cibule
  • 1 malá červená paprika
  • 1 a půl lžičky kukuřičného škrobu
  • 1/2 šálku jablečného octa nebo bílého vinného octa
  • 3/4 šálku krystalového cukru
  • 2 lžíce soli
  • 1/4 lžičky hořčičných semínek
  • 1/4 lžičky mleté kurkumy
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky drceného černého pepře

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Ve velké míse smíchejte na drobné kostičky nakrájené okurky, cibuli, papriku a sůl. Dobře promíchejte. Pokud se vám zdá, že je soli hodně, nebojte se: většinu z ní později procedíte. Sůl slouží k tomu, aby ze zeleniny vytáhla vodu, což je krok, který má za následek lepší strukturu a chuť hotové pochoutky.
  • 2Přikryjte mísu a nechte jí odležet na 24 hodin v lednici.
  • 3Po odležení zeleninu přendejte na jemné síto nebo cedník a nechte ji několik minut okapat. Dobře ji propláchněte studenou vodou a znovu nechte okapat. Ještě více tekutiny vymačkáte silným stlačením čistýma rukama.
  • 4Ve středně velkém hrnci rozšlehejte kukuřičný škrob s vychlazeným octem nebo octem pokojové teploty. Vmíchejte cukr, hořčičná semínka, mletou hořčici, kurkumu, muškátový oříšek a pepř. Na středním plameni přiveďte k varu a často míchejte, abyste pomohli rozpustit cukr a zabránili vzniku hrudek.
  • 5Jakmile se tekutina začne vařit a bude více čirá, přidejte zeleninu. Za občasného míchání vařte 10 minut.
  • 6Nakonec naplňte relish do čistých zavařovacích sklenic a nechte v nich trochu volného prostoru. Zašroubujte víčka. Pokud zavařujete, ponechejte ve vroucí vodní lázni po dobu 10 minut. Podávejte podle potřeby.
Rohlík vaří

SUROVINY