4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 12 ks malých kukuřičných tortill
- 1 ks ledového salátu
- 200 g uzeného pstruha lososovitého
SUROVINY NA ANANASOVO-MANGOVOU SALSU
- 280 g čerstvého ananasu (2/3 ks)
- 1 ks manga
- 1 červené cibule
- Hrst čerstvého koriandru
- 1 ks chalapeňo papričky
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 1 limeta
- Špetka soli
SUROVINY NA DRESINK
- 100 g zakysané smetany
- 1 lžíce medu
- Špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Ananas oloupeme, odkrojíme tvrdí střed a nakrájíme na malé kousky. Mango rozpůlíme a odstraníme plochou pecku, oloupeme a nakrájíme na drobné kostky. Cibuli oloupeme, překrojíme napůl a nakrájíme na proužky. Koriandrové listy nakrájíme na proužky. Papričku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Zázvor očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Limetu omyjeme. Nastrouháme kůru, kterou použijeme do dresinku a vymačkáme šťávu. Připravené suroviny smícháme a dochutíme 2 lžícemi limetové šťávy a špetkou soli.
- 2Na dresink smícháme zakysanou smetanu, med, kůru z limety a 2 lžičky šťávy z limety. Dochutíme solí.
- 3Ledový salát nakrájíme na proužky. Tortilly opečeme na pánvi z obou stran. Ihned vytvarujeme do tvaru U. Tortilly pokládáme vedle sebe a vrstvíme ledový salát, salsu a proužky uzeného pstruha lososovitého. Hotové tacos pokapeme dresinkem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!