Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 40 g čedaru (nastrouhaného nahrubo)
  • 60 g goudy (nastrouhané nahrubo)
  • 1⁄2 malé žluté cibule (cca 25 g)
  • 5 g čerstvé petrželové natě (nebo koriandru)
  • 1 střední rajče (cca 100 g)
  • 2 pšeničné tortilly (⌀ cca 24 cm)
  • 150 g vařeného mletého hovězího masa
  • 60 g mražené kukuřice (rozmrazené – stačí přelít horkou vodou)
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte sýrovou směs: V menší misce smíchejte oba nahrubo nastrouhané sýry.
  • 2Cibuli oloupejte a spolu s petrželovou natí nakrájejte najemno. Rajče nakrájejte na malé kostičky. Následně vše vložte do další misky, dochuťte solí a promíchejte.
  • 3Do větší pánve (⌀ min. 24 cm) položte 1 tortillu a rozprostřete po ní 1⁄2 množství mletého masa (pokud doma nemáte již tepelně upravené mleté hovězí maso, můžete si ho snadno připravit: Na pánvi rozehřejte 1 lžíci řepkového oleje, přidejte 180 g mletého hovězího masa (12–15 % tuku), sůl a pepř a opékejte 5–8 minut na středním plameni, dokud není maso hotové) a 1⁄2 množství sýrové směsi. Plamen zapněte na střední, a zatímco se sýr na tortille rozpouští, přidejte 1⁄2 rozmrazené kukuřice a 1⁄2 připravené rajčatové směsi. Poté tortillu přeložte na půl a opékejte 20–30 sekund na středním plameni. Následně tortillu otočte, opékejte dalších 20–30 sekund a poté ji přemístěte z pánve na talíř. Stejný postup opakujte i se zbylou tortillou.
  • 4Takto připravené tortilly nakrájejte na trojúhelníky a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY