10 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g hladké mouky
- 250 ml vlažné vody
- 80 ml oleje
- 2 lžičky soli
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžíce čerstvé pažitky
- Půl droždí (21 gramů)
- 100 g anglické slaniny
- 2 mozzarelly
- 1 vejce
- Něco na posypání (mák, kmín, seznam)
SUROVINY K TIPU
- Žervé
- Paštika
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Smíchejte mouku, vodu, olej, droždí, sůl, mozzarelly, slaninu, majoránku, česnek, pažitku a ručně zpracujte nebo dejte do robota.
- 2Těsto rozdělte na 10 částí.
- 3Každou část vytvarujte v ruce do bulky.
- 4Bulky vyskládejte do pekáče.
- 5Rozmíchejte si jedno vajíčko s troškou soli.
- 6Bulky pomažte vajíčkem a posypte mákem nebo něčím, co máte rádi.
- 7Pečte v troubě cca 25 minut na 180° C.
Tip
Slané bulky se hodí k jakékoliv pomazánce, žervé nebo paštice.
Vendy u trouby
Vendula Doudová je mladá autorka, která na svém instagramu @vendyutrouby sdílí svou velkou vášeň – pečení. Kromě skvělých receptů vás ale naučí i různé triky a tipy, jak se otáčet v kuchyni.