Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g lososa
  • 1 cibule
  • 1 citron
  • 1 svazek kopru
  • 30 g Gran Moravia
  • 210 g rýže
  • 900 ml vývaru
  • 1 lžíce oleje
  • 1 dcl suchého bílého vína
  • Sůl
  • Mletý pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme dosklovata. Odvážíme rýži, přidáme ji do hrnce a krátce orestujeme. Zalijeme vínem, necháme jej odpařit a poté třetinou vývaru. Jakmile se tekutina vyvaří, přilijeme další vývar. Stále mícháme a po odpaření tekutiny dolijeme dalším vývarem.
  • 2Lososa stáhneme z kůže a nakrájíme na kostky velikosti strany 1,5 cm. Lehce osolíme a na pánvi s nepřilnavým povrchem opečeme ze všech stran.
  • 3Jakmile je rýže na skus, přidáme nastrouhaný parmezán a najemno nakrájený kopr. Rizoto by mělo být lehce tekuté, pokud je moc husté přidejte ještě vývar. Zakápneme citronovou šťávou a dochutíme solí a mletým pepřem.
  • 4Risotto podáváme s opečeným lososem a snítky čerstvého kopru.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY