2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g lososa
- 1 cibule
- 1 citron
- 1 svazek kopru
- 30 g Gran Moravia
- 210 g rýže
- 900 ml vývaru
- 1 lžíce oleje
- 1 dcl suchého bílého vína
- Sůl
- Mletý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme dosklovata. Odvážíme rýži, přidáme ji do hrnce a krátce orestujeme. Zalijeme vínem, necháme jej odpařit a poté třetinou vývaru. Jakmile se tekutina vyvaří, přilijeme další vývar. Stále mícháme a po odpaření tekutiny dolijeme dalším vývarem.
- 2Lososa stáhneme z kůže a nakrájíme na kostky velikosti strany 1,5 cm. Lehce osolíme a na pánvi s nepřilnavým povrchem opečeme ze všech stran.
- 3Jakmile je rýže na skus, přidáme nastrouhaný parmezán a najemno nakrájený kopr. Rizoto by mělo být lehce tekuté, pokud je moc husté přidejte ještě vývar. Zakápneme citronovou šťávou a dochutíme solí a mletým pepřem.
- 4Risotto podáváme s opečeným lososem a snítky čerstvého kopru.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!