Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g mletého hovězího masa (max. 10 % tuku)
  • 130 g cukety (nastrouhané najemno)
  • 130 g mrkve (oloupané a nastrouhané najemno)
  • 100 g žluté cibule (nakrájené najemno)
  • 10 g čerstvé hladkolisté petrželové natě (nakrájené najemno)
  • 80 g dlouhozrnné rýže natural v suchém stavu
  • 100 ml vody
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si pekáč o velikosti 25 cm × 35 cm.
  • 2Do větší mísy vložte mleté maso, cuketu, mrkev, cibuli, rýži, sůl, pepř, petrželovou nať a oregano. Vše důkladně promíchejte, vytvořte tuhou masovou směs a tu vytvarujte do tvaru šišky o délce cca 25 cm. Následně ji přesuňte do připraveného pekáče a podlijte vodou. Takto připravenou sekanou vložte do vyhřáté trouby a pečte 55–60 minut na 195–200 °C
  • 3Po upečení vyjměte sekanou z trouby, nakrájejte na požadované porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY