8 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g mletého hovězího masa (max. 10 % tuku)
- 130 g cukety (nastrouhané najemno)
- 130 g mrkve (oloupané a nastrouhané najemno)
- 100 g žluté cibule (nakrájené najemno)
- 10 g čerstvé hladkolisté petrželové natě (nakrájené najemno)
- 80 g dlouhozrnné rýže natural v suchém stavu
- 100 ml vody
- 1 lžička sušeného oregana
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C a připravte si pekáč o velikosti 25 cm × 35 cm.
- 2Do větší mísy vložte mleté maso, cuketu, mrkev, cibuli, rýži, sůl, pepř, petrželovou nať a oregano. Vše důkladně promíchejte, vytvořte tuhou masovou směs a tu vytvarujte do tvaru šišky o délce cca 25 cm. Následně ji přesuňte do připraveného pekáče a podlijte vodou. Takto připravenou sekanou vložte do vyhřáté trouby a pečte 55–60 minut na 195–200 °C
- 3Po upečení vyjměte sekanou z trouby, nakrájejte na požadované porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová