Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 800 g bílých máslových fazolí z plechovky
  • 400 g loupaných drcených rajčat z plechovky
  • 100 g feta sýru (rozdrobeného na kousky)
  • 1/2 lžičky olivového oleje
  • 5 malých pita chlebů nebo krajíců kváskového chleba k podávání (5× 50 g)
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g cherry rajčátek
  • 200 g čerstvého špenátu (nebo rozmražený a zbavený přebytečné vody)
  • Kůra z 1/2 středního citronu (nastrouhaná najemno)
  • Šťáva z 1/2 středního citronu
  • 2 červené papriky (nakrájené na plátky, 2× 200 g)
  • 1 lžička sušeného oregana

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve sceďte a propláchněte fazole, oloupejte a propasírujte česnek a omyjte a na čtvrtky nakrájejte cherry rajčátka.
  • 2Ve větším hrnci na mírném plameni rozehřejte 1/2 lžičky olivového oleje. Do rozehřátého oleje přidejte propasírovaný česnek a opékejte 30–60 sekund na středním plameni. Přidejte rajčata z plechovky, nakrájená cherry rajčátka, sušené oregano a scezené bílé fazole a vařte na mírném až středním plameni 10–12 minut.
  • 3Poté přidejte na plátky nakrájenou červenou papriku, citronovou šťávu a najemno nastrouhanou kůru z 1/2 citronu a vařte dalších 5 minut na mírném až středním plameni. Přidejte mražený špenát a vařte 1–2 minuty na mírném až středním plameni.
  • 4Nakonec hrnec odstavte z plamene, do směsi přidejte rozdrobený feta sýr a promíchejte. Hotovou fazolovou směs rozdělte na jednotlivé porce a podávejte s pitou nebo kváskovým chlebem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY

MOHLO BY SE HODIT