5 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 800 g bílých máslových fazolí z plechovky
- 400 g loupaných drcených rajčat z plechovky
- 100 g feta sýru (rozdrobeného na kousky)
- 1/2 lžičky olivového oleje
- 5 malých pita chlebů nebo krajíců kváskového chleba k podávání (5× 50 g)
- 2 stroužky česneku
- 250 g cherry rajčátek
- 200 g čerstvého špenátu (nebo rozmražený a zbavený přebytečné vody)
- Kůra z 1/2 středního citronu (nastrouhaná najemno)
- Šťáva z 1/2 středního citronu
- 2 červené papriky (nakrájené na plátky, 2× 200 g)
- 1 lžička sušeného oregana
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve sceďte a propláchněte fazole, oloupejte a propasírujte česnek a omyjte a na čtvrtky nakrájejte cherry rajčátka.
- 2Ve větším hrnci na mírném plameni rozehřejte 1/2 lžičky olivového oleje. Do rozehřátého oleje přidejte propasírovaný česnek a opékejte 30–60 sekund na středním plameni. Přidejte rajčata z plechovky, nakrájená cherry rajčátka, sušené oregano a scezené bílé fazole a vařte na mírném až středním plameni 10–12 minut.
- 3Poté přidejte na plátky nakrájenou červenou papriku, citronovou šťávu a najemno nastrouhanou kůru z 1/2 citronu a vařte dalších 5 minut na mírném až středním plameni. Přidejte mražený špenát a vařte 1–2 minuty na mírném až středním plameni.
- 4Nakonec hrnec odstavte z plamene, do směsi přidejte rozdrobený feta sýr a promíchejte. Hotovou fazolovou směs rozdělte na jednotlivé porce a podávejte s pitou nebo kváskovým chlebem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová