Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g celozrnných pšeničných těstovin penne v suchém stavu
  • 200 ml polotučného mléka
  • 50 g goudy (nastrouhané najemno)
  • 50 g smetanového sýru (typu Lučina)
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 150 g cukety
  • 10 g čerstvé pažitky (můžete vynechat)
  • 100 g žluté cibule (nakrájené najemno)
  • 1⁄2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • Sůl
  • Pepř

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Jakmile začne vřít, vložte do ní těstoviny a vařte je 15–16 minut na středním plameni. Po uvaření těstoviny sceďte.
  • 2Mezitím si v menším hrnci na středním plameni rozpalte řepkový olej. Poté do hrnce vložte cibuli a restujte 3–4 minuty na středním plameni. Následně přilijte mléko, přidejte goudu, smetanový sýr, muškátový oříšek, sůl a pepř a vše 3–4 minuty provařte na středním plameni. Poté plamen vypněte.
  • 3Cuketu nakrájejte na menší kostky a pažitku nakrájejte najemno. Společně je vložte je do sýrové omáčky a promíchejte.
  • 4Nyní si předehřejte troubu na 205–210 °C a připravte si zapékací nádobu o velikosti alespoň 25 cm × 30 cm.
  • 5Sýrovou omáčku smíchejte s těstovinami. Směs následně přesuňte do zapékací nádoby, tu vložte do vyhřáté trouby a zapékejte 20–25 minut na 205–210 °C. Po zapečení vyjměte z trouby, těstoviny rozdělte na požadované porce a podávejte.
Tip
Jídlo doplňte třeba o rajčatový nebo okurkový salátek.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY

MOHLO BY SE HODIT