4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g nízkého roštěnce
- 1 lžíce olivového oleje
- 30 g dijonské hořčice
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky barevného pepře
SUROVINY NA FAZOLKY
- 500 g čerstvých nebo mražených fazolových lusků
- 3 lžičky umeocta
- Špetka soli
K PODÁVÁNÍ
- Sterilované brusinky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Maso vyndáme z lednice hodinu předem. Pepř roztlučeme v hmoždíři.
- 2Maso očistíme a zbavíme blan. Pomocí provázku jej svážeme. Osolíme a vydatně posypeme pepřem.
- 3Zapneme troubu na horní a dolní ohřev a nastavíme 140 °C.
- 4Na rozpálenou pánev nalijeme lžíci olivového oleje a maso ze všech stran zprudka opečeme. Stačí jen tak, aby se maso zatáhlo, tedy minutu až dvě z každé strany.
- 5Maso přemístíme na pekáč, potřeme hořčicí a pokud máme teplotní sondu, zapíchneme ji do středu masa a vložíme pekáč do trouby. Pečeme přibližně 40 minut nebo do té doby, než maso dosáhne vnitřní teploty 50 - 55 °C.
- 6Po dosažení teploty maso vyjmeme z trouby a necháme 10 minut odpočinout. Poté nakrájíme na tenké plátky.
- 7Fazolky omyjeme a krátce povaříme v horké vodě nebo na páře. Trvá to přibližně 7 minut než zkřehnou. Jakmile jsou na skus, scedíme je a dáme do studené vody. Chvíli počkáme, poté scedíme, zakápneme umeoctem a dochutíme špetkou soli.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!