5 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 3 vejce velikosti M
- 1 stroužek česneku
- ½ cibule
- 100 g bílého hlávkového zelí (nakrájeného najemno)
- 220 g předvařené cizrny z plechovky (scezené)
- 2 lžíce olivového oleje
- 80 g ovesné mouky (jemně mletých ovesných vloček)
- 1⁄2 lžičky soli
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte zeleninovou směs. Všechny ingredience kromě olivového oleje vložte do kuchyňského robota či elektrického sekáčku a rozemelte najemno.
- 2Poté si v pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Vzniklou zeleninovou směs rukama vytvarujte do libovolného tvaru připomínajícího karbanátek nebo řízek a opékejte na rozehřáté pánvi na středním plameni po dobu 2-3 minut z každé strany.
- 3Opečené vegetariánské zeleninové řízky rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.
Tip
Vegetariánské řízky podávejte se zakysanou smetanou a čerstvou pažitkou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.