15 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g kokosového oleje v tekutém stavu
- 80 g datlového sirupu
- 50 g jahodové marmelády
- 20 g mletých loupaných mandlí
- 100 g ovesné mouky (najemno namletých ovesných vloček)
- 100 g celozrnné špaldové mouky hladké + 20 g na pomoučení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do větší mísy dejte obě mouky a mandle a promíchejte. Poté přidejte olej a sirup a vše vypracujte v těsto. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1 den odležet do lednice.
- 2Odleželé těsto vytáhněte a dejte přibližně na 2 hodiny na linku, aby změklo. Mezitím si připravte plech a vyložte jej pečícím papírem.
- 3Pracovní plochu si pomoučněte a těsto za pomoci válečku rozválejte na tloušťku cca 3 mm. Poté si předehřejte troubu na 170 °C a formičkami z těsta začněte vykrajovat tvary dle libosti. Vykrájené cukroví naskládejte na připravený plech a pečte ve vyhřáté troubě 8-10 minut na 165-170 °C.
- 4Po vytažení nechte cukroví vychladnout (cca 45 minut) a slepte marmeládou. Takto připravené cukroví vydrží v chladném prostředí (v lednici nebo v zimě za oknem) až 3 týdny.
Tip
Marmeládu můžete zaměnit i za povidla.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.