• Milí zákazníci, dnes už jsme naše pomyslné výlohy našeho obchodu zavřeli a 26.12. se na Vás budeme opět těšit. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

6 PORCÍDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kus kuřecího skeletu
  • 250 g mrkve
  • 200 g bulvového celeru
  • 80 g žluté cibule
  • 150 g kořenové petržele
  • 1 menší hrst čerstvého libečku
  • 1 hrst hladkolisté petrželové natě (nakrájené najemno)
  • 2 sušené bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 40 g vaječných pšeničných nudlí v suchém stavu
  • 2 l vody (studené)
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejte na 230–235 °C a připravte si plech. Mezitím si oloupejte zeleninu, ale nekrájejte ji. Slupky nevyhazujte, ponechte je stranou na pracovní ploše.
  • 2Až bude trouba předehřátá, vložte na plech kuřecí skelet a zeleninu a pečte 20–25 minut na 230–235 °C. Jakmile budou suroviny zapečené a získají zlatavou barvu, přemístěte je do většího hrnce, přidejte k nim slupky ze zeleniny a zalijte studenou vodou. Do hrnce dále vložte nové koření, bobkový list, libeček, sůl a pepř a vše zvolna vařte 1,5–2 hodiny na mírném plameni. V průběhu vaření z povrchu vývaru sbírejte pěnu, aby zůstal čirý.
  • 3Mezitím si v menším hrnci na silném plameni přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte v ní vaječné nudle (5–6 minut na silném plameni). Po uvaření je sceďte a zchlaďte pod tekoucí vodou.
  • 4Po uplynutí uvedeného času vývar přeceďte přes plátno nebo jemné sítko. Ze skeletu oberte zbylé maso a přidejte ho do scezeného vývaru. Zeleninu, která se ve vývaru vařila, nakrájejte na malé kostičky a také vložte do vývaru.
  • 5Nyní začněte servírovat polévku: Do hlubokého talíře dejte nudle, přilijte vývar a nakonec jej posypte petrželovou natí.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY