4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g mletého hovězího masa
- 3 stroužky česneku
- 1 velká bílá cibule
- 2 stonky jarní cibulky
- 200 g syrové brokolice (rozebrané na růžičky)
- 1 velká červená paprika (cca 250 g)
- 1 limeta
- 2 lžíce bílých loupaných sezamových semínek
- 3 lžíce řepkového oleje
- 150 ml sójové omáčky
- 15 g kukuřičného škrobu
- 50 ml vody
- 1 lžíce perníkového koření
- 1 lžička chilli vloček (lze vynechat)
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve smíchejte mleté maso s 20 ml sójové omáčky a 1 lžící perníkového koření.
- 2Poté omyjte a nakrájejte všechnu zeleninu: Růžičky brokolice nakrájejte na menší kousky, papriku na plátky, cibuli na tenká půlkolečka, jarní cibulku na cca 2 cm dlouhé kousky a česnek propasírujte.
- 3Ve větší pánvi rozehřejte 3 lžíce řepkového oleje a na vysokém plameni na něm cca 5–8 minut opékejte maso ochucené perníkovým kořením a solí. Po opečení maso vyndejte z pánve a dejte stranou.
- 4Zbylých 130 ml sójové omáčky smíchejte v hrnku s 15 g kukuřičného škrobu a 50 ml vody.
- 5Poté do pánve přidejte nakrájenou zeleninu a na středním až vysokém plameni opékejte 3–4 minuty. K zelenině přidejte opečené maso a sójovou omáčku smíchanou s vodou a škrobem a opékejte další 2–3 minuty.
- 6Nakonec obsah pánve posypte sezamovými semínky a dochuťte chilli vločkami a šťávou z limetky.
- 7Hotové hovězí se zeleninou rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.
Tip
Jako přílohu podávejte rýži.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.