• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 3 stroužky česneku
  • 1 velká bílá cibule
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 200 g syrové brokolice (rozebrané na růžičky)
  • 1 velká červená paprika (cca 250 g)
  • 1 limeta
  • 2 lžíce bílých loupaných sezamových semínek
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 150 ml sójové omáčky
  • 15 g kukuřičného škrobu
  • 50 ml vody
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 1 lžička chilli vloček (lze vynechat)
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve smíchejte mleté maso s 20 ml sójové omáčky a 1 lžící perníkového koření.
  • 2Poté omyjte a nakrájejte všechnu zeleninu: Růžičky brokolice nakrájejte na menší kousky, papriku na plátky, cibuli na tenká půlkolečka, jarní cibulku na cca 2 cm dlouhé kousky a česnek propasírujte.
  • 3Ve větší pánvi rozehřejte 3 lžíce řepkového oleje a na vysokém plameni na něm cca 5–8 minut opékejte maso ochucené perníkovým kořením a solí. Po opečení maso vyndejte z pánve a dejte stranou.
  • 4Zbylých 130 ml sójové omáčky smíchejte v hrnku s 15 g kukuřičného škrobu a 50 ml vody.
  • 5Poté do pánve přidejte nakrájenou zeleninu a na středním až vysokém plameni opékejte 3–4 minuty. K zelenině přidejte opečené maso a sójovou omáčku smíchanou s vodou a škrobem a opékejte další 2–3 minuty.
  • 6Nakonec obsah pánve posypte sezamovými semínky a dochuťte chilli vločkami a šťávou z limetky.
  • 7Hotové hovězí se zeleninou rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.
Tip
Jako přílohu podávejte rýži.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY