4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g pšeničného bulguru v suchém stavu
- 80 g feta sýra (lze nahradit balkánským sýrem)
- 120 g libovolné papriky
- 120 g okurky hadovky
- 80 g šalotky (lze nahradit žlutou cibulí)
- Kůra z 1 středního citronu (nastrouhaná najemno)
- Šťáva z 1 středního citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- 500 ml vody
- 1 hrst čerstvé máty (nasekané najemno)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve přiveďte ve větším hrnci na středním plameni k varu cca 500 ml osolené vody. Jakmile voda začne vřít, nasypte do hrnce bulgur a vařte 15–16 minut na středním plameni.
- 2Mezitím si připravte větší mísu a zeleninu. Papriku s okurkou omyjte a nakrájejte na malé kostičky, šalotku oloupejte a nakrájejte najemno a vše vložte do mísy.
- 3Uvařený bulgur sceďte přes jemné sítko. Poté jej v sítku zchlaďte pod proudem studené vody a následně přidejte k zelenině.
- 4Do mísy s bulgurem a zeleninou rozdrobte feta sýr, přidejte 2 lžíce olivového oleje, najemno nastrouhanou kůru z citronu, šťávu z citronu, najemno nasekanou čerstvou mátu, sůl a pepř a vše promíchejte.
- 5Po odležení bulgurový salát rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.