Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 100 g pšeničného bulguru v suchém stavu
  • 80 g feta sýra (lze nahradit balkánským sýrem)
  • 120 g libovolné papriky
  • 120 g okurky hadovky
  • 80 g šalotky (lze nahradit žlutou cibulí)
  • Kůra z 1 středního citronu (nastrouhaná najemno)
  • Šťáva z 1 středního citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 ml vody
  • 1 hrst čerstvé máty (nasekané najemno)
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve přiveďte ve větším hrnci na středním plameni k varu cca 500 ml osolené vody. Jakmile voda začne vřít, nasypte do hrnce bulgur a vařte 15–16 minut na středním plameni.
  • 2Mezitím si připravte větší mísu a zeleninu. Papriku s okurkou omyjte a nakrájejte na malé kostičky, šalotku oloupejte a nakrájejte najemno a vše vložte do mísy.
  • 3Uvařený bulgur sceďte přes jemné sítko. Poté jej v sítku zchlaďte pod proudem studené vody a následně přidejte k zelenině.
  • 4Do mísy s bulgurem a zeleninou rozdrobte feta sýr, přidejte 2 lžíce olivového oleje, najemno nastrouhanou kůru z citronu, šťávu z citronu, najemno nasekanou čerstvou mátu, sůl a pepř a vše promíchejte.
  • 5Po odležení bulgurový salát rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY