Košík

3 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 150 g čočky
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • ⅓ bulvy celeru
  • 3 stroužky česneku
  • 35 g sušených hub
  • 1 konzerva krájených loupaných rajčat
  • 20 g rajčatového protlaku
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 2 lžičky worcesterové omáčky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Sůl
  • Pepř

PŘÍLOHA

  • 150 g polenty

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Čočku namočíme na minimálně 1 hodinu. Vodu z čočky slijeme a zalijeme ji novou vodou. Následně čočku osolíme a uvaříme. Trvá to přibližně 15-20 minut. Dáváme pozor, abychom čočku nerozvařili.
  • 2Zeleninu očistíme. Mrkev a celer nakrájíme na malé kostky, cibuli nadrobno. Houby zalijeme horkou vodou a necháme odstát. Následně vodu slijeme.
  • 3Do pánve nalijeme olej, přidáme cibuli, mrkev a celer a restujeme několik minut. Přidáme rajský protlak, loupaná rajčata a houby. Ochutíme oběma omáčkami, tymiánem, solí a pepřem. Dusíme 10-15 minut a průběžně podléváme vodou. Na závěr přidáme čočku, rozmačkané stroužky česneku. Minutu vše společně provaříme a můžeme servírovat.
  • 4Polentu společně s 900 ml vody a ½ lžičky soli přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme 5 - 7 minut. Během vaření stále mícháme.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

PŘÍLOHA