4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 celá ryba o váze cca 750 gramů
- 6 cibulek odrůdy „borettane“ (menší, ploché cibule se sladší chutí) nebo 2 větší
- 2 středně velké brambory
- 200 g čerstvých zelených paprik
- Zelený chřest
- 10 cherry rajčátek
- 1 větvička hladkolisté petržele
- Zeleninový vývar
- 4 plátky italského bílého chleba
- Extra panenský olivový olej
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rybu zbavíme šupin a vyfiletujeme. Dvě vzniklá filátka s kůží rozkrojíme příčně na menší části, vytáhneme kosti. Ze zbytků ryby (páteře, hlavy a ploutví) připravíme vařením ve slané vodě cca 20 minut vývar, který později použijeme.
- 2Očištěné cibulky rozpůlíme na plocho a nakrojenou stranou vložíme do rozehřátého olivového oleje na pánvi.
- 3Oloupeme brambory, nakrájíme na kolečka asi ½ cm vysoká a dáme restovat k cibuli. Opečeme rovnoměrně z obou stran.
- 4Mezitím si očistíme papriky, nakrájíme na asi 2 cm široké kroužky a přidáme do pánve spolu s kousky chřestu.
- 5Osolíme a přidáme na půlky rozkrojená rajčátka a pár celých lístků petrželky a vše dohromady restujeme. Podlijeme vývarem.
- 6Na zeleninu v pánvi položíme kůží dospod rybí kousky a pod poklicí společně dusíme asi 4 minuty. Nemícháme, ryba musí zůstat na povrchu a dusit se pouze párou.
- 7Nasucho z obou stran opečený bílý italský chléb servírujeme rybu a následně obložíme a ozdobíme zeleninou i se šťávou z pánve.
Manu a Matěj
Profláklé duo zpěvák Matěj Ruppert a kuchař Emanuel Ridi přinášejí na váš stůl tu pravou Itálii. Vyzkoušejte autentické recepty z televizní obrazovky i ve své kuchyni.