Košík

4 PORCEDo hodinkyHitovka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 150 g vepřových párků (min. 90 % masa)
  • 800 ml kuřecího vývaru (můžete nahradit vodou)
  • 15 g másla
  • 350 g syrových brambor (varný typ B)
  • 120 g žluté cibule (nakrájené najemno)
  • 1 stroužek česneku (nastrouhaný najemno)
  • 3 lžíce čerstvé hladkolisté petrželové natě (můžete vynechat)
  • 1 lžíce bílé pšeničné mouky hladké
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička sušené majoránky
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si nakrájejte párky na tenká půlkolečka. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm × 1 cm.
  • 2Na středním plameni rozpalte středně velký hrnec se 2 lžícemi slunečnicového oleje, následně do něj vložte cibuli a párky a restujte 4–5 minut na středním plameni. Poté přidejte brambory, papriku, protlak a česnek, promíchejte a restujte další 3–4 minuty.
  • 3Jakmile bude směs orestovaná, přilijte vývar, přisypte majoránku, osolte, opepřete, přiklopte pokličkou a vařte na středním plameni 15–16 minut, dokud brambory nezměknou.
  • 4Mezitím si na středním plameni rozpalte pánev se zbytkem slunečnicového oleje. Jakmile bude olej rozpálený, ztlumte plamen na mírný stupeň, přidejte máslo a nechte 1 minutu rozpustit. Poté do pánve nasypte mouku a za stálého míchání vytvořte tmavší jíšku (3–4 minuty). Následně plamen vypněte a jíšku dejte stranou.
  • 5Až budou brambory v polévce měkké, zvyšte plamen na silný stupeň, do polévky vmíchejte připravenou jíšku a vše provařte 3 minuty. Mezitím si najemno nasekejte petrželovou nať. Po uplynutí uvedeného času vypněte plamen, přidejte petrželovou nať, polévku rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY