4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 kg kuřecích stehen (4 větší kusy)
- 100 g anglické slaniny
- 300 g libovolných jablek (oloupaných)
- 100 g žluté cibule (nakrájené najemno)
- 500 g sterilovaného červeného zelí (scezeného)
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa (lze použít i kvasný)
- 100 ml vody
- 2 sušené bobkové listy
- Sůl
- Pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Alobal
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C a připravte si vyšší pekáč (27 cm × 30 cm).
- 2Slaninu si nakrájejte na malé kostičky a jablka na kostičky o velikosti 1 cm × 1 cm a poté na středním plameni rozpalte větší pánev se slunečnicovým olejem. Jakmile bude olej roz‐ pálený, vložte do pánve cibuli, slaninu a jablka a společně restujte 5–6 minut na středním plameni. Po uplynutí uvedeného času do pánve přidejte scezené sterilované červené zelí, ocet, bobkový list, sůl a pepř, promíchejte a společně restujte 3–4 minuty na středním plameni.
- 3Mezitím si omyjte a osušte kuřecí stehna. Jakmile bude směs orestovaná, přesuňte celý obsah pánve do připraveného pekáče a na povrch zelí poklaďte připravená kuřecí stehna. Osolte je, opepřete, podlijte vodou, přikryjte alobalem a vložte do předehřáté trouby. Pečte 50–55 minut na 180–185 °C.
- 4Po uplynutí uvedeného času z pekáče sundejte alobal, teplotu v troubě zvyšte na 215–220 °C a stehna dopečte „na barvu“ (20–25 minut). Jakmile budou mít stehna zlatavou barvu, vyjměte pekáč z trouby, jeho obsah rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.