20 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g bílé pšeničné mouky hladké
- 190 g bílého cukru krystal
- 20 g kypřícího prášku do perníku
- 50 g holandského kakaa
- 1 vejce
- 50 ml mléka
- 200 ml kefíru
- 120 ml řepkového oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Pečící papír
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a plech (20 cm × 30 cm) vyložte pečicím papírem.
- 2Do velké mísy prosejte hladkou mouku, holandské kakao, cukr a prášek do perníku. Promíchejte metličkou.
- 3Do vyšší nádoby rozklepněte 1 vejce a smíchejte jej s 120 ml řepkového oleje, 50 ml mléka, 200 ml kefíru a 1 lžičkou vanilkového extraktu. Mokré ingredience nalijte do mísy se suchými a smíchejte.
- 4Obsah obou mís smíchejte v hladké těsto. Připravené těsto nalijte na plech a dejte péct do předehřáté trouby na 28–32 minut při 170–180 °C.
- 5Po upečení nechte perník alespoň 30 minut vychladnout na plechu a poté nakrájejte a podávejte.
TIP
- 1Před porcováním perník polijte čokoládovou polevou a potřete marmeládou.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.