Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g kvalitních těstovin
  • 450 g červené papriky
  • 1 palice česneku
  • 60 g mascarpone
  • Čerstvý nebo sušený tymián
  • Čerstvé nebo sušené oregáno
  • Čerstvě mletý/drcený černý Kampotský pepř .pepper..field
  • Sůl

SUROVINY NA STROUHANKU

  • 25 g strouhanky
  • 30 g parmazánu nebo pecorina
  • Čerstvý nebo sušený tymián

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Potravinářská fólie

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Papriky omyjte dejte na plech/pekáč, přidejte palici česneku seříznutou z jedné strany a zakápněte troškou olivového oleje.
  • 2Pečte v troubě předehřáté na na 220 °C. Během pečení papriky obracejte a pečte asi 30 minut, dokud nejsou měkké a zvenku hnědé až černé.
  • 3Hotové papriky dejte ihned do střední mísy a seshora přikryjte potravinovou fólií, tak aby nikde neunikal vzduch – papriky je třeba zapařit.
  • 4Papriky po 5-10 minutách vytáhněte, zbavte jádřince a slupky, která by díky zapaření měla jít lehce dolů.
  • 5Z palice česneku vyloupněte nebo vymáčkněte jednotlivé stroužky a spolu s oloupanými paprikami jej rozmixujte dohladka.
  • 6Dále uvařte těstoviny dle návodu na obalu. (Nikdy nedávejte těstoviny do studené vody a vždy vodu dostatečně osolte! Také si hlídejte ať jsou uvařené „al dente“, tedy na skus. Po uvaření budete těstoviny ještě krátce prohřívat v omáčce, kde ještě lehce dovaří).
  • 7Rozmixovanou paprikovou omáčku přesuňte do širšího hrnce nebo vyšší pánve a začněte ohřívat.
  • 8Přidejte sůl, lístečky tymiánu a oregana dle chuti a síly konkrétní bylinky (popř. 1/2 lžičky – 1 celou lžičku sušeného koření).
  • 9Pokračujte přidáním mascarpone a rozmíchejte v omáčce. Nakonec dochuťte čerstvě namletým/rozdrceným černým pepřem – ideálně kampotským, který má o poznání příjemnější a výraznější chuť než klasický černý pepř.
  • 10Uvařené těstoviny zceďte a přesuňte do hrnce/pánve s omáčkou. Půl minuty společně prohřejte.
  • 11V sekáčku/mixéru rozemelte parmazán, tymián spolu se strouhankou. Pokud by nebyla strouhanka samo o sobě dostatečně křupavá, předem ji opražte na suché pánvi a nechte vychladnout.
  • 12Hotové těstoviny s omáčkou podávejte zasypané sýrovou strouhankou, čerstvými bylinkami a černým kampotským pepřem.
.pepper..field
Autorka receptu je Mamachef.

SUROVINY

SUROVINY NA STROUHANKU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE