2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g kvalitních těstovin
- 450 g červené papriky
- 1 palice česneku
- 60 g mascarpone
- Čerstvý nebo sušený tymián
- Čerstvé nebo sušené oregáno
- Čerstvě mletý/drcený černý Kampotský pepř .pepper..field
- Sůl
SUROVINY NA STROUHANKU
- 25 g strouhanky
- 30 g parmazánu nebo pecorina
- Čerstvý nebo sušený tymián
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Potravinářská fólie
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Papriky omyjte dejte na plech/pekáč, přidejte palici česneku seříznutou z jedné strany a zakápněte troškou olivového oleje.
- 2Pečte v troubě předehřáté na na 220 °C. Během pečení papriky obracejte a pečte asi 30 minut, dokud nejsou měkké a zvenku hnědé až černé.
- 3Hotové papriky dejte ihned do střední mísy a seshora přikryjte potravinovou fólií, tak aby nikde neunikal vzduch – papriky je třeba zapařit.
- 4Papriky po 5-10 minutách vytáhněte, zbavte jádřince a slupky, která by díky zapaření měla jít lehce dolů.
- 5Z palice česneku vyloupněte nebo vymáčkněte jednotlivé stroužky a spolu s oloupanými paprikami jej rozmixujte dohladka.
- 6Dále uvařte těstoviny dle návodu na obalu. (Nikdy nedávejte těstoviny do studené vody a vždy vodu dostatečně osolte! Také si hlídejte ať jsou uvařené „al dente“, tedy na skus. Po uvaření budete těstoviny ještě krátce prohřívat v omáčce, kde ještě lehce dovaří).
- 7Rozmixovanou paprikovou omáčku přesuňte do širšího hrnce nebo vyšší pánve a začněte ohřívat.
- 8Přidejte sůl, lístečky tymiánu a oregana dle chuti a síly konkrétní bylinky (popř. 1/2 lžičky – 1 celou lžičku sušeného koření).
- 9Pokračujte přidáním mascarpone a rozmíchejte v omáčce. Nakonec dochuťte čerstvě namletým/rozdrceným černým pepřem – ideálně kampotským, který má o poznání příjemnější a výraznější chuť než klasický černý pepř.
- 10Uvařené těstoviny zceďte a přesuňte do hrnce/pánve s omáčkou. Půl minuty společně prohřejte.
- 11V sekáčku/mixéru rozemelte parmazán, tymián spolu se strouhankou. Pokud by nebyla strouhanka samo o sobě dostatečně křupavá, předem ji opražte na suché pánvi a nechte vychladnout.
- 12Hotové těstoviny s omáčkou podávejte zasypané sýrovou strouhankou, čerstvými bylinkami a černým kampotským pepřem.
.pepper..field
Autorka receptu je Mamachef.