Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g kalamár (tuby)
  • 250 g baby špenátu
  • 4 velké banánové šalotky
  • 6 stroužků česneku
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 1 limeta
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Šalotky nakrájíme najemno a česnek na plátky. Na 2 lžících olivového oleje orestujeme šalotku dozlatova, přidáme česnek a necháme rozvonět.
  • 2Přidáme špenát a celé snítky rozmarýnu, osolíme a opepříme.
  • 3Až špenát zmenší svůj objem, stáhneme plamen a necháme vychladnout.
  • 4Kalamáry opereme, pokapeme olivovým olejem, šťávou z poloviny limety a opepříme.
  • 5Ze špenátové směsi vyndáme rozmarýn a kalamáry naplníme.
  • 6Grilujeme zprudka na maximálním stupni z každé strany 3-4 minuty. Kalamáry lze připravit také doma na pánvi.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY