4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g kalamár (tuby)
- 250 g baby špenátu
- 4 velké banánové šalotky
- 6 stroužků česneku
- 4 snítky rozmarýnu
- 1 limeta
- Olivový olej
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Šalotky nakrájíme najemno a česnek na plátky. Na 2 lžících olivového oleje orestujeme šalotku dozlatova, přidáme česnek a necháme rozvonět.
- 2Přidáme špenát a celé snítky rozmarýnu, osolíme a opepříme.
- 3Až špenát zmenší svůj objem, stáhneme plamen a necháme vychladnout.
- 4Kalamáry opereme, pokapeme olivovým olejem, šťávou z poloviny limety a opepříme.
- 5Ze špenátové směsi vyndáme rozmarýn a kalamáry naplníme.
- 6Grilujeme zprudka na maximálním stupni z každé strany 3-4 minuty. Kalamáry lze připravit také doma na pánvi.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.