Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA PANNA COTTU

  • 500 ml kokosového mléka
  • 120 g bílého třtinového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 g agaru (zarovnaná lžička)
  • Půlka limety

SUROVINY NA MERUŇKOVOU OMÁČKU

  • 400 g meruněk
  • 4 lžíce cukru
  • Velký panák vodky
  • 1 hvězdička badyánu
  • 2 lžíce veganského másla

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

  • Meduňka čerstvá

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

 

POSTUP

  • 1Smíchejte kokosové mléko společně s cukrem a agarem.
  • 2Vanilkový lusk podélně rozřízněte a pomocí nože vyškrábněte jeho semínka, následně je i společně s luskem vložte do kokosového mléka a přiveďte k varu. Jakmile začne mléko vařit, vypněte sporák a nechte ještě 20 minut infuzovat vanilkový lusk. Poté vymačkejte šťávu z půlky limetky. Po dvaceti minutách vytáhněte lusk z mléka a nalijte tekutinu do připravených skleniček.
  • 3Meruňky rozpulte a vyskládejte řezem dolů na pánev, přidejte badyán, a zasypejte cukrem.
  • 4Jakmile se cukr rozpustí, přidejte veganské máslo a nechte jej rozpustit.
  • 5Poté přidejte velký panák vodky a zapalte jej. Jakmile alkohol dohoří, nechte na pánvi ještě cca 2 minutky společně opekát.
  • 6Přesuňte meruňky s omáčkou společně do mixovací nádoby a vymixujte do hladka.
  • 7Meruňkovou omáčku dejte na povrch vychladlé Panna Cotty a ozdobte bylinkami.
Green Leaves
Erika a Honza z Green Leaves dělají profesionální veganský catering. Vytváří jídlo pro každou příležitost i pro ty nejnáročnější jazýčky.

SUROVINY NA PANNA COTTU

SUROVINY NA MERUŇKOVOU OMÁČKU

SUROVINY NA DOZDOBENÍ