4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA PANNA COTTU
- 500 ml kokosového mléka
- 120 g bílého třtinového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 2 g agaru (zarovnaná lžička)
- Půlka limety
SUROVINY NA MERUŇKOVOU OMÁČKU
- 400 g meruněk
- 4 lžíce cukru
- Velký panák vodky
- 1 hvězdička badyánu
- 2 lžíce veganského másla
SUROVINY NA DOZDOBENÍ
- Meduňka čerstvá
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Smíchejte kokosové mléko společně s cukrem a agarem.
- 2Vanilkový lusk podélně rozřízněte a pomocí nože vyškrábněte jeho semínka, následně je i společně s luskem vložte do kokosového mléka a přiveďte k varu. Jakmile začne mléko vařit, vypněte sporák a nechte ještě 20 minut infuzovat vanilkový lusk. Poté vymačkejte šťávu z půlky limetky. Po dvaceti minutách vytáhněte lusk z mléka a nalijte tekutinu do připravených skleniček.
- 3Meruňky rozpulte a vyskládejte řezem dolů na pánev, přidejte badyán, a zasypejte cukrem.
- 4Jakmile se cukr rozpustí, přidejte veganské máslo a nechte jej rozpustit.
- 5Poté přidejte velký panák vodky a zapalte jej. Jakmile alkohol dohoří, nechte na pánvi ještě cca 2 minutky společně opekát.
- 6Přesuňte meruňky s omáčkou společně do mixovací nádoby a vymixujte do hladka.
- 7Meruňkovou omáčku dejte na povrch vychladlé Panna Cotty a ozdobte bylinkami.
Green Leaves
Erika a Honza z Green Leaves dělají profesionální veganský catering. Vytváří jídlo pro každou příležitost i pro ty nejnáročnější jazýčky.