4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 kg menších cuket (4 ks)
- 300 g mletého krůtího masa
- 50 g parmazánu (nastrouhaného najemno)
- 2 stroužky česneku (nastrouhané najemno)
- 50 g sušených rajčat (nakrájených najemno)
- 4 lžíce rajčatového protlaku
- 1 vejce velikosti M
- 1 hrst najemno nasekané čerstvé bazalky (můžete nahradit 2 lžičkami sušené)
- 1 lžíce sušeného oregana
- Sůl
- Pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.
- 2Cukety si rozpulte a vnitřní dužinu vydlabejte pomocí lžičky. Dužinu nakrájejte na malé kousky a dejte ji stranou. Vydlabanou cuketu osolte a také ji dejte stranou.
- 3Do větší mísy vložte mleté maso, vnitřní dužinu cukety, najemno nastrouhané stroužky česneku, rajčatový protlak, vejce, bazalku, 30 g parmazánu, najemno nakrájená sušená rajčata, sůl, pepř a oregano a vše promíchejte.
- 4Nyní si vezměte nasolenou cuketu a pomocí papírového ubrousku vydlabanou část vysušte. Takto připravené cukety plňte masovou směsí a pokládejte je na plech. Jakmile budou všechny cukety naplněné, posypte povrch zbylým parmazánem.
- 5Nakonec plech vložte do vyhřáté trouby a cukety pečte 40–45 minut na 185–190 °C. Po upečení cukety z trouby vyjměte, rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.